MEDIA & EVENEMENTEN

De Lodge staat altijd open voor de media om uitleg te geven over de bedoeling en hoe wij die gaan bereiken. Daarnaast zal er regelmatig een update zijn met betrekking tot media gerelateerde items zoals persberichten en/of de Lodge in de media.

Voor meer persinformatie mail naar pers@modellodge.com

 

Persbericht 6 juli 2012

Fashion Week

The Model Lodge en Amsterdam Fashion Week richten aandacht op modellen

The Model Lodge

Samen met The Model Lodge organiseert Amsterdam Fashion Week (AFW) dinsdag 10 juli a.s. van 11:00 tot 18:00 uur op de Dam in Amsterdam het event I AM MODEL. Dit evenement richt zich op modellen en hun carrière waarbij de modellen worden geïnformeerd over de mode-industrie. Het geheel in stijl van Amsterdam Fashion Week opgetrokken event is toegankelijk voor alle modellen, zowel professioneel als amateur en is ook door andere geïnteresseerden bij te wonen.

De stichting The Model Lodge komt op voor de belangen van modellen en Amsterdam Fashion Week heeft zich eveneens ten doel gesteld om de opdrachtgevers van modellen, zowel modellenbureaus als hun werkrelaties, zoals ontwerpers en media, op een meer verantwoorde wijze met modellen om te laten gaan. Met het event I AM Model wil de organisatie modellen goed informeren over de ins & outs van de modellenwereld.

Modellen kunnen zich op de Dam laten informeren, zich aanmelden bij de stichting en over de speciaal ontworpen catwalk lopen met als centraal punt de letters IAMSTERDAM. De modellen die zich bij de stichting hebben aangemeld krijgen ter plekke tips over het catwalk lopen door professionele catwalk coaches zoals Mandy Dyonne Lieveld die onder meer Nederlands topmodel Kim Feenstra en Rosalinde Kikstra van Hollands Next Top Model heeft gecoacht. Hierna kunnen de modellen de theorie direct in de praktijk brengen.

Ieder uur wordt uit alle ingeschreven modellen één model gekozen die, als special guest van Amsterdam Fashion Week, twee toegangsbewijzen voor een modeshow ontvangt. Daarnaast ontvangen deze modellen onder meer een shirt van ontwerper Sepher Maghsoudi.

In het kader van Amsterdam Fashion Week wordt speciaal voor het publiek op de Dam ieder uur een modeshow georganiseerd waarbij ontwerpen worden getoond van onder andere Kavita Bachasingh en Michelle Lievaart.

Einde persinformatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Erik Roesink of Wim van der Stelt van The Model Lodge op telefoonnummer 06-53262689 of via info@modellodge.com; of met Hans van der Linden van Amsterdam Fashion Week op 06- 547 429 01 of via hans@amsterdamfashionweek.com.

Over Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week werd in 2004 opgericht om Nederland en Amsterdam in het bijzonder als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming te positioneren. Amsterdam Fashion Week is inmiddels uitgegroeid tot hét halfjaarlijkse mode-evenement van Nederland en geniet volop belangstelling van zowel de Nederlandse als de buitenlandse pers.

Amsterdam Fashion Week staat voor het vieren van Nederlands modetalent, het slaan van bruggen tussen creativiteit en commercie en het zoeken naar internationale aansluiting. Met modeshows, vakbeurzen, presentaties, lezingen, een eigen opleidingsprogramma en onder meer een business programma brengt Amsterdam Fashion Week ontwerpers, labels, inkopers, pers, agentschappen, de creatieve industrie, overheid- en semi-overheid en investeerders samen. Het officiële catwalk programma, Amsterdam Fashion Week Uptown, en het business programma richten zich met name op professionals uit de mode-en aanverwante industrie waarbij het catwalkprogramme plaatsvindt op het terrein van de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam. Het openbare programma, Fashion Week Downtown, vindt voornamelijk plaats in de Amsterdamse binnenstad.

Amsterdam Fashion Week richt haar inspanningen op het verder versterken van haar positie als hét modeplatform van Nederland dat zowel offline als online, gedurende het gehele jaar en op landelijk niveau, activiteiten ontplooit met het halfjaarlijkse Amsterdam Fashion Week als hoogtepunt. Het openbare en op de consument gerichte programma Fashion Week Downtown zal de komende periode sterk worden uitgebreid.

Vodafone is hoofdsponsor van de AFW. Daarnaast wordt AFW mede mogelijk gemaakt door Sanoma Media, ABN AMRO, Maybelline New York, Redken 5th Avenue NYC, Volvo, DSM, Piper Heidsieck, Fashioncheque, Cultuurpark Westergasfabriek, Hillenaar - a clear channel company.

Over The Model Lodge Foundation

The Model Lodge is een stichting die opkomt voor de belangen van modellen, zowel professioneel als voor amateurmodellen, in de modewereld en fotografie. Vanuit de stichting worden modellen geïnformeerd, getraind en geadviseerd over allerlei onderwerpen die modellen direct aangaan. In de praktijk blijkt dat veel modellen maar ook opdrachtgevers niet goed weten wanneer bepaalde contracten gelden of wat men over en weer van elkaar kan verwachten. Vanuit de modelgerichte informatiestroom wil The Model Lodge hier op een gezonde manier aandacht aan geven.

Onderdeel van The Model Lodge is de certificering van zowel modellen als modelgerelateerde bedrijven en personen zodat iedereen beter op de hoogte is wat van elkaar verwacht mag worden.

 

Upcoming events

sat
30
Jun

Catwalk Training

Please note that this is an externally run event.
Tips & Tricks door catwalk coach Lyron Martina
Lees verder
Thu
07
Jul

Don't Tell My Booker

Fashion Week kick off party
Please note that this is an externally run event.
Lees verder
tue
10
Jul

I AM MODEL

Modellen info dag van Amsterdam Fashion WeekLees verder
wed
11
Jul

Model Dinner

Please note that this is an externally run event.
Modellen en opdrachtgevers ontmoeten elkaar op een leuke manier.Lees verder
Zie alle events →

Meer over diensten en support

Support

De Lodge is er voor bedoeld om je op een leuke, maar juiste wijze te informeren over modellenwerk. Wat je kan doen, wat je niet hoeft te doen en wat je beter niet kan doen. Zo is er juridische ondersteuning waarbij ..


Lees verder

Meld je aan