ONZE MISSIE

The Model Lodge, of de Lodge, heeft als missie het reguleren van de richtlijnen ten aanzien van de rechten van modellen in de modewereld en in de fotografie, zowel professioneel als in de hobbysector, alsmede de kennisoverdracht van deze rechten naar de modellen toe in het bijzonder, waarbij de modellenbureaus, fotografen, ontwerpers en ieder ander die modellen inhuurt gewezen wordt op deze rechten waarbij de doelstelling kracht wordt bij gezet en ondersteund door middel van certificering van zowel modellen, bedrijven en personen in de modewereld, in de ruimste zin des woords.

Een hele mooie zin!

Concreet betekent het dat de Lodge vindt dat alle modellen een eerlijke en gelijke behandeling op de werkplek verdienen en wij streven ernaar om deze normen te verduidelijken naar eenieder die met modellen werkt. De Lodge heeft geen eigen ingewikkelde eisen of spelregels en vraagt simpelweg of de Nederlandse wetgeving gerespecteerd wordt zoals o.a. de handhaving van de bestaande wet op de kinderarbeid, maar ook de bevordering van financiële transparantie, de erkenning dat alle modellen met leerplicht hieraan moeten voldoen, de bevordering van een veilige en gezonde werkomgeving die modellen zowel mentaal en fysiek beschermt en bovenal een steunpunt te zijn waar modellen hun verhaal kwijt kunnen over kwesties zoals seksuele intimidatie.

Simpel gezegd willen we de modellen assertiever maken en laten beseffen wat allemaal wel en niet normaal is en wij gaan dat zo bereiken:

the model lodgeInventarisering van de unieke behoeften van modellen in Nederland en deze behoeften benaderen door middel van deskundige steun;

the model lodgeEen platform te bieden waar modellen hun ervaringen kunnen delen, een stem hebben en een gemeenschap kunnen bouwen;

the model lodgemodellen leren dat het gaat om fundamentele rechten die in de wetgeving zijn vastgelegd en dat het absoluut niet vreemd is wanneer ze zich hierop beroepen.

Upcoming events

sat
30
Jun

Catwalk Training

Please note that this is an externally run event.
Tips & Tricks door catwalk coach Lyron Martina
Lees verder
Thu
07
Jul

Don't Tell My Booker

Fashion Week kick off party
Please note that this is an externally run event.
Lees verder
tue
10
Jul

I AM MODEL

Modellen info dag van Amsterdam Fashion WeekLees verder
wed
11
Jul

Model Dinner

Please note that this is an externally run event.
Modellen en opdrachtgevers ontmoeten elkaar op een leuke manier.Lees verder
Zie alle events →

Meer over the lodge

Doelstellingen

Om onze missie te bereiken hebben we een aantal directe doelstellingen geformuleerd waar we continu aan gaan werken. Deze doelstellingen zijn de pijlers van de stichting en  ..


Lees verder

Grondrechten