Castingbureaus Cat. A

Het bureau dat de modellen cast voor diverse opdrachten is verantwoordelijk voor de veiligheid, welzijn en persoonlijke bescherming van deze modellen. Dat wil zeggen dat ze modellen niet aanzetten tot ongezond lijnen. Altijd de intake van minderjarigen doen met een ouder er bij, zich aan de wet houden met betrekking tot kledingvoorschriften voor minderjarigen, sexuele handelingen in ruil voor modellenwerk afraden en afkeuren.

Het bureau moet een duidelijk contract hebben met het model waarin staat wie voor wat betaalt, wie voor wat betaald krijgt, voor wie de reis- en verblijfkosten zijn, wie voor de kosten van het portfolio opdraait, of het model foto’s krijgt van een opdracht, enz

Bij certificering wordt ook gelet op algehele veiligheid, ARBO wetgeving, wet op de kinderarbeid, voorkoming van ongevallen, het voorbereid zijn op eventuele calamiteiten, de bescherming van persoonlijk intimiteit van minderjarigen, het welzijn en de gezondheid van modellen, het beschermen van persoonlijke bezittingen, een klachtenprocedure, een beleidsplan waarin aangegeven wordt dat het algehele welzijn en de gezondheid en veiligheid van modellen wordt gewaarborgd en waarin de doelstellingen van de Lodge worden onderschreven.

Het bureau dient er naar te streven uitsluitend met partners samen te werken die ook de doelstellingen van de Lodge onderschrijven of hierdoor gecertificeerd zijn; e.e.a. te beschrijven in het beleidsplan.

Voor bedrijven en personen die modellen gebruiken is certificering een signaal naar de modellen dat zij op een verantwoorde manier met ze werken.

De certificering van modellen zelf is er voor bedoeld om de andere partij op een juiste en vertrouwde manier te informeren over de kenmerken van het model en de mate van betrouwbaarheid (afspraken nakomen, op tijd zijn), professionaliteit en ervaring.

Upcoming events

sat
30
Jun

Catwalk Training

Please note that this is an externally run event.
Tips & Tricks door catwalk coach Lyron Martina
Lees verder
Thu
07
Jul

Don't Tell My Booker

Fashion Week kick off party
Please note that this is an externally run event.
Lees verder
tue
10
Jul

I AM MODEL

Modellen info dag van Amsterdam Fashion WeekLees verder
wed
11
Jul

Model Dinner

Please note that this is an externally run event.
Modellen en opdrachtgevers ontmoeten elkaar op een leuke manier.Lees verder
Zie alle events →