Fotograaf Cat. D (hobby fotograaf)

De hobbyfotograaf moet net zo als professionele fotografen de veiligheid, gezondheid, welzijn van het model waarborgen en de persoonlijke intimiteit beschermen. Bij het gebruik van een studio moet worden voldaan aan de minimale veiligheidseisen, zoals vluchtweg, brandblusmiddelen en ehbo middelen.

Ondanks dat deze niet zijn of haar inkomen met de fotografie genereert zal er ook duidelijk aangegeven moeten worden dat het algehele welzijn en de gezondheid en veiligheid van modellen wordt gewaarborgd en de doelstellingen van de Lodge worden onderschreven.

Er moet altijd gewerkt worden met een model release. De ouders van minderjarige modellen moeten altijd het contract mede ondertekenen. Onder de 18 jaar moet een meerderjarige aanwezig zijn bij de fotoshoot; onder de 16 moet een van de ouders aanwezig zijn.

Voor bedrijven en personen die modellen gebruiken is certificering een signaal naar de modellen dat zij op een verantwoorde manier met ze werken.

De certificering van modellen zelf is er voor bedoeld om de andere partij op een juiste en vertrouwde manier te informeren over de kenmerken van het model en de mate van betrouwbaarheid (afspraken nakomen, op tijd zijn), professionaliteit en ervaring.

Upcoming events

sat
30
Jun

Catwalk Training

Please note that this is an externally run event.
Tips & Tricks door catwalk coach Lyron Martina
Lees verder
Thu
07
Jul

Don't Tell My Booker

Fashion Week kick off party
Please note that this is an externally run event.
Lees verder
tue
10
Jul

I AM MODEL

Modellen info dag van Amsterdam Fashion WeekLees verder
wed
11
Jul

Model Dinner

Please note that this is an externally run event.
Modellen en opdrachtgevers ontmoeten elkaar op een leuke manier.Lees verder
Zie alle events →